Openingstijden:Ma - Vr: 7.30 - 16.30 Spoedje? 0184 601251

Diensten

Wilt u met Artifex samenwerken?

Maatwerkovereenkomst

We werken per klant of zelfs per opdracht met een zogenaamde maatwerkovereenkomst. Hierin worden de specifieke wensen van de klant meegenomen. De afgestemde orderbon dient als leidraad en uiteraard stemmen we alles af met de klant. Als iets niet haalbaar is, komen we toch met een oplossing, want we zoeken altijd naar wat wél kan.

  • Galvaniseren
  • Spuiten
  • Stralen
  • Zuren/beitsen/passiveren

Een specialisme is het thermisch verzinken van staal (volgens NEN-EN-ISO-1461). Dit proces ligt weliswaar in het verlengde van het ontvetten, beitsen en fluxen, maar wordt apart verwerkt door onze vaste samenwerkingspartner. Het verzinken vindt plaats in een zinkbad met vloeibaar zink van 450°C en dit volgens strikte regelgeving en duur. Alle materiaal wordt eerst grondig gecontroleerd, alvorens het naar ons teruggebracht wordt. Alle weekdagen haalt en brengt onze samenwerkingspartner het materiaal.

Als industriële spuiterij zijn wij gespecialiseerd in de scheepsbouw. Incidenteel komt er ook werk uit andere sectoren, maar dit wordt vooraf eerst goed afgestemd. Onze hallen zijn dusdanig ingericht dat we zowel grote als ook kleinere opdrachten naast elkaar kunnen verwerken. Dit geldt ook voor de oven waar het gespoten materiaal gedroogd wordt. Op deze wijze kunnen wij de continuïteit waarborgen.

We werken uitsluitend met hoogwaardige producten (zoals Hempel) en conform de milieurichtlijnen die gelden voor deze processen. Een uitgebreide coatingrapportage kan desgewenst opgeleverd worden.

Indien het materiaal eerst gestraald dient te worden, om het beste spuitresultaat te krijgen, kan dit ook in onze eigen straalcabine plaatsvinden. We stemmen dit altijd vooraf af met de klant.

Onze grote straalcabine is met name belangrijk in het proces om onze andere producten optimaal af te kunnen werken. Uiteraard kan je materiaal ook brengen om alleen gestraald te worden.

Per project of object stemmen we af hoe te behandelen, om een perfect eindresultaat te krijgen. Het materiaal waar we mee werken voldoet aan de milieueisen en is recyclebaar.

We hebben verschillende beitsbaden voor koolstofstaal en RVS. Zodra gereed wordt het materiaal uit het beitsbad onder hoge druk afgespoeld en warm gedroogd. We passiveren het materiaal, tenzij de wens anders is. Mangaan passiveren behoort ook tot de mogelijkheden. Leidingen worden tenslotte afgedopt.

Er vindt altijd een finale controle plaats. Desgewenst leveren wij een eindafnamecertificaat en/of wordt materiaal separaat verpakt. Indien het materiaal erg vervuild is, stralen wij het materiaal eerst in onze straalcabine. Om te constateren of dit nodig is, moeten wij het materiaal zien. E.e.a. zal altijd in overleg met de klant plaatsvinden.

Onze volbaden hebben de volgende afmetingen:

  • Beitsbad koolstofstaal: 6 meter lang, 2,50 meter breed en 1,50 diep
  • Beitsbad RVS: 7.00 meter lang, 0,70 meter breed en 0,70 diep
  • ‘Normaal’ passiveren: 8 meter lang, 2,5 meter breed en 0,15 diep
  • Mangaan passiveren: 1,50 lang, 1,50 meter breed en 0,30 diep