Diensten

Alle werkzaamheden die door Artifex of door onze samenwerkingspartner worden uitgevoerd, vinden plaats binnen maatwerkovereenkomsten. Bij alle processen vindt er een grondige controle plaats of de materialen ook naar behoren zijn verwerkt. Alle genoemde werkzaamheden kunnen desgewenst met een 24-uurs service uitgevoerd worden en centrale facturatie behoort tot de mogelijkheden. Tenslotte worden onze restproducten milieuneutraal afgewikkeld.

Stralen en spuiten

Als industriële spuiterij zijn wij gespecialiseerd in de scheepsbouw. Onze hallen zijn dusdanig ingericht dat we zowel grote volumes als ook beperkte aantallen efficiënt en effectief kunnen verwerken. Dat wil zeggen, we stralen desgewenst de materialen en spuiten deze in een van onze cabines, om het vervolgens te laten drogen in de oven. We meten op verzoek de dikte van de verschillende verflagen. We werken uitsluitend met hoogwaardige producten (zoals Hempel) en conform de milieurichtlijnen die gelden voor deze processen. Een uitgebreide coatingrapportage kan desgewenst opgeleverd worden.

Beitsen/ontvetten/zuren

Ons grote beitsbad voor koolstofstaal wordt voor scheepsleidingen en aanverwante materialen geprepareerd en aangevuld met leidingwater. Gedoseerd wordt het beitsmiddel toegevoegd en de materialen worden conform richtlijnen ondergedompeld in het bassin. Zodra gereed wordt het onder hoge druk afgespoeld en warm gedroogd. We passiveren het materiaal, tenzij de wens anders is. Leidingen worden tenslotte afgedopt. Voor RVS-leidingen hebben wij een apart beitsbad, we passiveren het materiaal en leidingen doppen we af.

Er vindt nog een finale controle plaats en desgewenst leveren wij een certificaat en/of wordt materiaal separaat verpakt. Indien het materiaal erg vervuild is, stralen wij het materiaal eerst in onze straalcabine. Om te constateren of dit nodig is, moeten wij het materiaal zien. E.e.a. zal altijd in overleg met de klant plaatsvinden.

Onze volbaden hebben de volgende afmetingen:
Beitsbad koolstofstaal: 6 meter lang, 2,50 meter breed en 1,50 diep
‘Normaal’ passiveren: 8 meter lang, 2,5 meter breed en 0,15 diep
Mangaan passiveren: 1,50 lang, 1,50 meter breed en 0,30 diep
Beitsbad RVS: 7.00 meter lang, 0,70 meter breed en 0,70 diep

 

Galvaniseren

Een specialisme is het thermisch verzinken van staal (volgens NEN-EN-ISO-1461). Dit proces ligt weliswaar in het verlengde van het ontvetten, beitsen en fluxen, maar wordt apart verwerkt door onze vaste samenwerkingspartner. Het verzinken vindt plaats in een zinkbad met vloeibaar zink van 450°C en dit volgens strikte regelgeving en duur. Na controle wordt materiaal gereed gemaakt voor montage of spuiten. Dagelijks brengt en haalt onze samenwerkingspartner het materiaal.

 

 

Previous slide Next slide Show content Hide content