Gewoon doen wat je hart je ingeeft …

februari 24, 2021

Ik ben niet zo zweverig, maar heb in de loop der jaren wel geleerd dat door je hart te volgen of  te luisteren naar je intuïtie – hoe je het ook noemen wil – je verder komt in het leven. Dat kan op allerlei fronten zijn en zo is het mij ook vergaan.

Als je ergens met veel ongenoegen werkt, dan moet je daar eigenlijk niet blijven. Toch zijn mensen vaak bang, bang om te verliezen wat ze hebben. Maar ja, wat hebben ze eigenlijk als het er niet prettig werken is? Je brengt er immers genoeg uren door.  In mijn perceptie blijf je dan hangen in het leven en dat was niet wat ik voor mezelf wilde.

Ik had in de privésfeer het nodige meegemaakt en dacht “wat heb ik te verliezen”. Of eigenlijk bedacht ik me dat pas toen ik al ontslag genomen had. Nou had ik mezelf ooit ingebeeld dat als er ergens een deur dicht gaat er ook wel weer een raam open zal gaan en dat was precies wat er gebeurde. Ik zag een spuiterij te koop en bedacht me dat ik daar wel eens zou kunnen gaan praten. Zogezegd zo gedaan en Groot Ammers – of all places – werd de standplaats. Met een aardige deal op zak ben ik begonnen, alleen moest ik dan wel in ieder geval één grote partij hebben om een solide start te kunnen maken. En ook daarvoor geldt, als het de bedoeling is, loop je mensen tegen het lijf die je verder kunnen helpen. Daar geloof ik heilig in.

Met vallen en opstaan, héél véél vallen en net één keer meer opstaan, hebben we die basis gelegd. Zijn grote partijen niet afgehaakt en heeft het onze kracht opgeleverd, nl. de persoonlijke benadering en maatwerk leveren. Er is voor mijn onderneming in deze geen verschil of je nu een kleine of grote partij in de scheepvaart bent. Immers, als mens wil je nooit als nummer worden behandeld, waarom dan wel zakelijk toepassen? Om het een geoliede machine te laten zijn, moet je het intern uiteraard op orde krijgen en ook dan loop je op het juiste moment tegen de juiste mensen aan.

Inmiddels een prima groep mensen die samen het bedrijf runnen en mij voldoende ruimte geven ook mijn privé weer wat meer vorm te geven. Tja, dat was er een beetje bij ingeschoten. Wat quality time voor mensen die me dierbaar zijn, een goede auto regelen, ik maak immers nogal wat kilometers, en sinds kort een mooi huis langs de Waal. Waar ik al wandelend met mijn (waak)hondje mijn hoofd leeg kan maken en nieuwe ideeën kan ontwikkelen. De boodschap van mijn verhaal … blijf geloven in dromen en durf je te ontwikkelen!