Het eerste lustrum

november 1, 2019

Het eerste lustrum van Artifex staat voor de deur, want per november 2014 opende ik de deuren van deze industriële spuiterij. Deels een sprong in het diepe en toch ook weer niet helemaal. Ik had in de branche al enkele jaren ervaring opgedaan, maar om dan je eigen onderneming te starten is weer iets anders. Ik had geen keus, zo voelde het en met enkele jongens hebben we die sprong gewaagd.

In het begin was het ploeteren, want zonder startkapitaal moet je nogal eens ‘noodverbanden’ aanleggen. Het is echt met ups en downs gegaan. Toch nam het aantal ups op enig moment toe, zeker met enkele betrouwbare zakenpartners hebben we de schouders er onder gezet.

Halverwege het eerste lustrum was het tijd om te professionaliseren en Artifex een boost te geven. Meer activiteiten en klanten, het spreiden van risico’s, het pand en de uitstraling updaten en een financieel vangnet. Aangezien we er nog steeds zijn, kunnen we stellen dat we ook daar een stijgende lijn in hebben weten te vinden en opnieuw kijken we rond naar mogelijkheden. Ik heb maar 2 motto’s “Stilstaan is achteruitgaan” en “Ik verkoop geen ‘nee’”.  Daar mag je me aan houden!

Nu is het eerste lustrum zover en hoewel ik een man van vooruit kijken ben, vind ik het ook leuk om even achterom te kijken. Ik ben trots op wat we hebben neergezet en de betrouwbare partner die we zelf voor grote en kleine bedrijven zijn geworden. Op naar jaar 6!

Simon Bulut