Investeren … juist nu!

april 8, 2020

Regeren is vooruitzien zeggen ze wel eens en eigenlijk vind ik dat wel kloppen. Enerzijds moet je in goede periodes voldoende vet op de botten kweken om eventuele moeilijke tijden door te komen en anderzijds moet je een (noodgedwongen) rustiger periode niet schuwen om die volgende stap te durven zetten. Een volgende stap die investeren heet.

Toen het bedrijf – alleen nog als spuiterij – overgenomen werd, was het bedrijf al 34 jaar oud. Sommige apparatuur had dezelfde leeftijd. Nu had de vorige eigenaar wel degelijk materiaal waar je wellicht nog jaren mee vooruit kunt, maar de wet stelt inmiddels andere eisen … en terecht. Je moet er niet aan denken dat een van de bovenloopkranen het (met materiaal) begeeft. Tijd dus voor een nieuwe bovenloopkraan en dat brengt meer met zich mee dan slechts een nieuw apparaat aanschaffen. Naast een flinke investering en al het oude materiaal (deskundig) laten verwijderen, moet het nieuwe materiaal zorgvuldig geplaatst en uitgebalanceerd worden én moet er grondig getest worden. Er komen immers nogal wat gewichten aan te hangen!

Inmiddels kunnen we stellen dat de grote hal een goed werkende nieuwe bovenloopkraan heeft. Het was een flinke duit, maar dan heb je ook wat. Abus heeft goed werk afgeleverd. De vrachtauto’s kunnen moeiteloos naar binnen rijden om zo het materiaal via de bovenloopkraan in of uit te laden. En niet in de laatste plaats veilig voor de Artifex-mannen die met het materiaal werken. We gaan maar weer eens nadenken wat het volgende project gaat worden om Artifex een volgende stap in de toekomst te laten zetten.